Što je SEO i kako mi može pomoći

SEO ukratko

SEO ili Search Engine Optimization je proces optimizacije sadržaja web stranice za internetske tražilice.
Vaša ili neke druge web stranice mogu biti bogate pisanim sadržajem i velikom ponudom proizvoda, ali ako nisu optimizirane za tražilice imati će slabu vidljivost i loše će biti pozicionirane.
Upravo nam u tome dijelu uskače SEO optimizacija. Ona nam pomaže s točno definiranim smjernicama kako napraviti oglase i koristiti ključne riječi za oglašavanje.

 

Kako mi SEO može biti od pomoći

Postoji par glavnih značajki kvalitetne SEO optimizacije web stranice pa ćemo ih spomenuti.
Važno je koristiti točne nazive web stranica. Točan naziv web stranice govori web tražilicama i klijentima o čemu se radi na web stranici.
Također ne smijemo zaboraviti niti tag-ove unutar stranica. Oni nam služe za jednostavnije i lakše pretraživanje podstranica s nazivima.
Od iznimne je važnosti koristiti kratke, direktne i istaknute ključne riječi koje nam odmah u svojem nazivu govore o čemu se radi.

 

Meta tag-ovi

Meta tag-ovi su još jedna u nizu značajki koje treba obavezno ispuniti ako želimo u potpunosti iskoristiti potencijal web stranice.
Meta tag nam služi da lakše i točnije opišemo šta nudi naš web stranica te koje proizvode klijenti mogu vidjeti online na našem web-u.

 

URL i SEO

I jedna od zadnjih, ali ne i manje važnih značajki za SEO je individualni složeni URL-ovi koji nisu generički.
Na taj način postajemo prepoznatljivi i Google indeksiranje nam dodatno pomaže za bolje pozicioniranje.
Uz sve do sada gore navedeno, i dalje glavni naglasak mora ostati na kvalitetnome i razumljivom sadržaju web stranice. Kvaliteta sadržaja objavljenog na web stranicama vid se po tome koliko je tekst „pitak“ sa jasnim i konkretnim informacijama.
Kada smo sve to ispoštovali i posložili možemo biti uvjereni da će nas Google bolje pozicionirati u dogledno vrijeme.

 

Mudra sova voli SEO

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz SEO optimizaciju, ili ste nas htjeli nešto drugo pitati mi smo za Vas dostupni putem maila sova@mudrasova.hr te na društvenim mrežama na Facebook stranici & Instagram profilu.

 

Možda će vas zanimati:

Blogovi - u čemu je tajna

Remarketing - što i kako s njime

Zašto se baviti marketingom

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved