Kako udvostručiti zaradu

Kako udvostručiti zaradu? Svaka brojka svojevrsni je ograničavajući faktor. Čim stavite broj na vaš cilj to može biti pogreška ali to ovisi i o broju. Idealno uvijek želite postaviti cilj malo van svojeg trenutnog dosega. Ipak ne toliko daleko da se razočarate ako ne uspijete doći do cilja.

Kroz čitav poslovni put čekaju vas mnoge barijere. Neke su fizičke, neke su manjak znanja ili informacija, neke su novčane no mnoge su mentalne.
Kako smo pisali u blogu nedavno često su upravo vaša uvjerenja limitirajući faktor vašeg poslovanja.

Ako se ne educirate kontinuirano i ne rastete mentalno neće rasti niti vaš posao.

 

Razlog zašto se mnogi od tih ciljeva čine (i jesu) nedostižni je upravo iz razloga koji smo spomenuli - vaših limitirajućih uvjerenja i vaše perspektive.

Ako želite udvostručiti svoju zaradu upitajte se dvije stvari:

1) Zašto to niste napravili prije (što vas sprječava) i
2) Imate li poslovni model koji može omogućiti takvu zaradu

 

Ako ste pri samom početku ili imate inicijalne probleme sa prihodima onda je najčešći uzrok manjak vještina i znanja koji vas koči da zarađujete više. U idućim fazama taj limitator je često limit vlastitih ruku i nogu (potreba za rast kroz zaposlenike), a iza toga je limitator često poslovni model koji može biti previše skučen i neadekvatan za eksponencijali rast dalje.

Svaki put kada želite napraviti skok i probiti granicu razvoja morate napraviti mentalni skok i morate pustiti sigurnost onoga što vas je dovelo do ove točke i prihvatiti bolje ali nepoznatije načine poslovanja.

Ako ste krenuli kao solo-poduzetnik onda smatrate da nitko to ne može bolje od vas. Ako kroz vrijeme shvatite da nećete moći kao poduzetnik-hobotnica dovijeka raditi onda shvaćate da ćete morati unaprijediti vještine kako biste mogli prepoznati dobre zaposlenike i kako biste ih mogli voditi u radne pobjede. To su potpuno drugačije vještine nego one koje su vas dovele do te točke. Isti model koji vas je doveo do trenutnog uspjeha neće vam mnogo pomoći dalje...

 

Kako udvostručiti zaradu? Kod svake promjene modela poslovanja te kod svakog skoka u razvoju, gotovo poput švicarskog sata, zarada se udvostručuje.

 

Ono što vas uvijek može ohrabriti jest činjenica da je to netko uspio prije vas i da ništa nije nemoguće. Pitanje je koliko ćete brzo adaptirati svoje poslovanje i koliko ćete trošiti vremena i novaca u procesu evolucije poslovnog modela. Vaš fokus, spretnost i mogućnost okupljanja prave ekipe oko sebe biti će ili vaš katalizator ili vaš limitator.

Ne kaže se uzalud da je prvi milijun najteže stvoriti. No ono što vas dalje čeka novi je početak, ako ste spremni prihvatiti izazov pred vama.
Ako trebate pomoć pri ovim i slični izazovima Mudra Sova je uz vas kao dodatan tim ljudi ili kroz poslovna savjetovanja. Čujemo se!

 

Pronađite nas i na društvenim mrežama: Facebook | LinkedIn

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved