Kako protiv konkurencije?

Konkurencija. Borba. Nesigurnost. Neizvjesnost. Kako protiv konkurencije?

Ideja da se borite s bilo kime za mnoge je odbojna. Većinu ljudi prođe jeza pri pomisli na konkurenciju. Dugi period neizvjesnosti i upitnih rezultata. Netko krade vašu zaradu i otima vaš kolač.

No jeste li se ikada zapitali tko je vaša najljuća konkurencija? Tko je to tko vas najviše sabotira i koči u uspjehu? Tko je taj krivac kada znate da je netko bio bolji od vas? Zanima vas kako se boriti protiv konkurencije?

 

Mudra Sova ima odgovor. Najveći krivac ste upravo (i uvijek) vi dragi čitatelju!

 

Svatko od nas mora prihvatiti odgovornost kako za svoje uspjehe tako i za svoje neuspjehe. Kada izgubite - utrljajte si sol u ranu. Kada pobijedite - proslavite!

 

Najveće ličnosti u povijesti čovječanstva su uvijek govorile o borbi s samim sobom. Mi smo jedini koji najviše očekujemo od nas samih. Mi smo vlastiti najgori neprijatelji. Najveći motivatori. Najveći kritičari.

 

Ako tražimo najveću konkurenciju i najvećeg suparnika onda smo to mi sami. Moramo se boriti sa samim sobom da postanemo najbolja moguća verzija sebe.

 

Uslijed takve borbe, ako pobijedimo - nema protivnika koji nas može zaustaviti! Onda pojam konkurencije postaje nebitan. Jer se oni bore protiv nas, a mi se borimo da postanemo svaki dan sve bolji - oni su uvijek iza nas u tom pogledu. Wayne Gretzky, poznati hokejaš je rekao da većina hokejaša ide prema paku dok on uvijek kliže prema mjestu gdje će pak doći! Budite korak ispred konkurencije!

 

Većina se toliko brine o konkurenciji da više gledaju preko ramena nego u vlastito poslovanje i vlastiti život. Ne samo da je to problem pažnje već i veliko traćenje energije. Usmjerite tu energiju u razvoj vlastitih vještina, brzine i jasnoće uma. Usmjerite tu energiju u vlastiti život i napredujte na svim poljima. Jim Rohn je rekao jednu krasnu rečenicu: “Work harder on yourself than you do on your job.”

 

Posao nije nemoguća stvar, niti je komplicirana stvar. Svi izazovi u poslu višestruko su lakši nego problemi koje imamo kao osobe. Ako uložimo sav napor u osobni razvoj i osobni brand većina posla je obavljena! Drugim očima ćemo gledati svaku trzavicu u firmi. Po neuspjehu nećemo biti obeshrabreni, nasmijati ćemo se i ići ćemo dalje.

 

Simon Sinek govori o jasnoći krajnjeg cilja. Ako stavite osobu u prostoriju i kažete joj da hoda te onda neočekivano bacite ispred nje stolicu ona staje. Zato što ne zna gdje ide. Ali ako osobi kažete na samom početku da ide prema određenoj točki u prostoriji i onda bacite stolicu ispred nje, ona će ju samo zaobići ili preskočiti. Neće stati jer zna gdje mora ići!

 

To je snaga vizualizacije ciljeva. Nema poraza. To su samo stepenice do uspjeha. Uz takav mindset, tko treba konkurenciju??

 

Da bi postigli nešto morate prvo toga biti svjesni. Kada znate što želite postići, morate imati pripadajuće vještine i mentalnu snagu za to. Ako marljivo budete radili na sebi, poslovna strana priče je samo igra.

 

Mudra Sova će rasti samo ako svatko od nas u timu bude rasao kao osoba. Onda postajemo tim koji je nezaustavljiv. Kontrola je uvijek u vašim rukama u životu i u poslovanju. Konkurencija je mit. Budite vlastiti najveći protivnik i nećete nikada morati brinuti za konkurenciju.

 

Svaki  dan kada se probudite stremite tome da budete bolji nego jučer i budućnost će vam biti blistava.

 

Kako? Promijenite rutine. Ono ste što radite svaki dan. Ako trebate pomoć - tražite mentora. Mudra Sova nudi podučavanje u svijetu osobnog razvoja. Dopustite nam da vas vodimo ka najboljoj verziji vas samih kako se nikada ne bi morali više brinuti za financije i mentalno zdravlje.

 

Za više informacija i novosti pratite našu Facebook stranicu i Instagram!

Dodatni zanimljivi članci: Kako život imitira šah - Poslovanje i umijeće ratovanja

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved