Zanzibarski poučak

Mudra Sova je nakon 8 godina kontinuiranog posla odlučila uzeti tjedan i sitno godišnjeg. Napraviti odmak od trenutka i otići negdje gdje nikad nije bila.

Odluka je pala na Zanzibar. Družica Mudre Sove je tako zamislila i Sova je to ostvarila.

Pri dolasku na taj Tanzanijski otok mudra glava je primijetila njihovo pravilo "pole pole" što znači "polako polako". U toj zemlji nema žurbe. Sve može čekati. Ili malo ili dovijeka.

Turizam i ribolov njihove su glavne gospodarske grane. Nužno moraju prodavati svoje usluge i proizvode. To je zemlja u kojoj se svačiji osobni brend vrlo brzo vidi i očituje. Konobari drugačije funkcioniraju od voditelja barova. Vodiči imaju drugačije ophođenje od vozača taksija.

Ono što neće nikada nestati i što će uvijek činiti razliku jest činjenica da je netko profesionalac, a netko nije.

Čak i na Zanzibaru, ista logika kod osobnog brenda i prezentacije stoji kada govorimo o marketingu. Samo oni koji drže do sebe i svog brenda odavali su dojam i ophođenje profesionalca. Shodno tome imali su više posla od konkurencije. Bolje su zarađivali. Otvarali su sebi razne opcije. Voditelji barova za razliku od "običnih" restorana vodili su vašu potrošnju pod vašim imenom. Sve se piše (za razliku od amatera koji su imali te stvari u glavi!).

Pole pole možemo shvatiti na više načina ali stav polako ćemo možemo i mi uklopiti u našu filozofiju rada ako smo dobro pripremljeni. Kada je planiranje napravljeno na vrijeme, a ciljevi jasni - nije bitan tempo. Ishod neće uteći, a pobjeda neće izostati...

Imate li radije posla sa smirenom osobom ili kaotičnom osobom? Volite li da osoba preko puta vas vodi bilješke ili da isprazno klima glavom? Volite li da vas netko oslovljava imenom ili da vas oslovljava "općeniticom" (imenica neodređenog roda korištena kada osoba ne zna vaše ime)?

Gdje god išli, kojim god se poslom bavili - uvijek ćete imati posla sa ljudima. Pristup poslu i pristup ljudima jako je bitna komponenta vašeg marketinga i osobnog brenda. Obraćate li pažnju na sve te sitne detalje? Želite li ih ispolirati i usavršiti? Ako želite raditi na sebi i svom brendu, osobnom i brendu tvrtke - Mudra Sova će vam drage volje pomoći! Kontaktirajte nas!

Hakuna matata!

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved