Sova Daily 14: "Najbolji potez"

U životu moramo biti sposobni donositi odluke. I pritom ne mislim samo na velike odluke nego na svakodnevne odluke.

Većini je to stres i takav zadatak im predstavlja problem. Bilo da je razlog tome neodlučnost ili strah od pogreške/poraza nebitno je. Bitno je ovdje inkorporirati nekoliko tehnika kako vam takav zadatak u životu ne bi predstavljao problem i kako bi bili efikasni u tome.

Kada odluke prihvatimo kao dio svakodnevnog života koji ne možemo niti ne trebamo odgađati ili izbjegavati, u startu si olakšavamo. Kada također kažemo da je to vještina koja se uči i da ćemo, što to više radimo, zapravo biti sve spretniji u tome i to opet olakšava dio tereta. U tom procesu treba biti također svjestan činjenice da bi trebalo filtrirati u startu najočitija rješenja jer ona nisu nužno najbolja. Kada govorimo o odlukama, ne želimo niti najbržu niti najočitiniju već najispravniju odluku - želimo napraviti najbolji mogući potez!

Za to moramo postaviti dobra pitanja i znati što želimo postići u tom pogledu. Odluka znači da se nešto mijenja i da idemo u nekom smjeru. Biti trijezan i iskren sebi u odlukama znači pozvati se na odgovornost. To je također dio nelagode koju mnogi osjećaju.

No ako shvatimo odluke kao alat koji nas oslobađa od tereta i u konačnici nas dovodi do našeg idealnog raja u životu - onda pretvaramo do nedavno težak čin u nužan i oslobađajuć čin u svom životu! Odluke su mala raskršća. Kada prođem neko od njih ono usmjerava vaš život u nekom smjeru - je li to smjer kojim želite ići? To je jedno od najbitnijih pitanja.

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved