Sova Daily 1: "Otežano razmišljanje"

Većina poduzetnika želi imati savršeno podneblje za rad. Želi imati čistu glavu, lagan i agilan um kako bi mogli donositi brze i kvalitetne odluke. Čist razum i prozračna glava presudni su za takav cilj. Otežano razmišljanje je često problem no kriva je pretpostavka da morate imati um pun sklopova i znanja da bi mogli odlično prosuđivati.

Postoji priča o jednom Zen majstoru koji je ulijevao vodu u šalicu i kada se šalica počela preljevati, on je nastavio ulijevati vodu. Učenik ga je pitao: "Majstore, zašto i dalje točite vodu ako ne stane u šalicu?" On mu je odgovorio: "To većina ljudi radi svom umu. Umjesto da ga prvo isprazne da bi mogli primiti nova učenja oni samo nastave ulijevati u glavu te zato ona ne radi dobro."

Kako bi percipirali prilike, situacije i mogli ih okrenuti u svoju korist moramo imati odmoran i zdrav um. Um koji nije opterećen. To možemo samo kroz meditaciju, misaone (te tjelesne) vježbe. U svijetu gdje je informacija sve više, gdje se sve i dalje ubrzava trebamo naučiti kako zaustaviti svijet i vlastiti život i krenuti svojim tempom.

Mudra Sova Daily

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved