Sova Daily 19: “Početnički um"

Zašto bi svi morali gajiti "početnički um" u nama?

Zato jer kada ste početnik u nečemu aktivno učite i sve vidite kao priliku. Neopterećeni standardima ili teoremima, probavate mnoge stvari i učite kroz praksu. Onog trenutka kada steknete neke zaključke ili stavove oni mogu zatomiti vaš mentalitet kontinuiranog učenja.

Većina ljudi smatra znanje poput neke vrste konstante. Imaš problem ili nešto moraš znati - naučiš to i kraj priče. Pa i ne baš! Koncept cjeloživotnog učenja nije nov ali je svakako uvijek aktualan. Ako ne dopustimo stavovima da nas uljuljkaju u lažnu sigurnost i mišljenje da znamo sve - onda je samo nebo granica!

Nastavimo li se na temu o osnovama, proučavanje poznate teme iz drugih kuteva ili s novim elanom često dovode do boljih i dubljih razumijevanja teme. Početnički um nas također čini skromnima i otvorima novim znanjima. Nekada sam mislio da ne volim učiti ali se ispostavilo da samo nisam volio učiti u školi (:

Imajući takav misaoni sklop sigurno ćete unaprijediti mnoge ustaljene procese i donijeti drugima i sebi mnogo dobrog u tom procesu - sretno!

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved