Sova Daily 27: “Ostaviti ću to za sutra"

Jeste li to ikada rekli?

Zar nismo svi u nekom periodu života? Budimo iskreni. Jesmo.

No poput raznih stvari koje nisu baš za pohvaliti se, nije problem ako smo to koji put napravili... problem je ako to radimo u pravilu tj. stalno!

Ispovijedam se pred vama braćo i sestre - u školi sam bio kampanjac, nisam volio učiti, šlepao sam se s dobrim pamćenjem... prolazio sam razrede bez puno napora i bez puno smisla. Odlagao sam stvari za zadnji dan, izbjegavao sam sve moguće obaveze.

No tu dječiju glavu sustigao je život. Želio sam više i bilo je vrijeme da se suočim sa svojim strahom i obrascem ponašanja koji mi više ne može dobro služiti.

Iskreno? I dalje ne volim raditi neke stvari. Zato ih sada napravim prve!

Ako imam zadatak koji je nužan napraviti danas i izričito mi je naporan/iritantan/dosadan - uzmem ga odmah. Stisnem zube i kresnem ga prvog. Riješim ga uz maksimalni fokus, energiju i brzinu i puf! Dan je ljepši! Osjećam se sjajno! Nova navika je pustila traga na meni kao osobi. Više ne bježim od stvari sada ih ja napadam! Ne mogu mi uteći!

Bonus: to primjećuju i drugi, to se odražava na moj posao sjajno. Nikada nije kasno reprogramirati svoje akcije i reakcije na situacije. Napadnite odmah problem prije nego on naraste. Osjećati ćete se sjajno i imati ćete više vremena za ono što uživate raditi!

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved