Sova Daily 21: “Manje je više"

Čovjek u životu često razmišlja u smjeru povećavanja prihoda, stvari, odnosa, uloženog vremena. No je li to uvijek optimalan put?

Svakako je da želimo pozitivne pomake u životu. Često nam treba više nečega (novaca, vremena, zdravlja, kvalitetnih klijenata) no kako to postići? Danas u svijetu svakako ima previše svega i kada govorimo o pozitivnoj promjeni vjerovatno govorimo o tome da moramo promijeniti fokus.

Primjera radi, želimo poboljšati zdravlje. Često je problem u prekomjernom negativnom utjecaju nekog vanjskog faktora na zdravlje razlog zašto se ono pogoršalo. Previše stresa, previše vremena na poslu, previše loše hrane... to su neki od faktora koji mogu utjecati negativno na zdravlje. Ako želimo poboljšati stanje u tom pogledu moramo smanjiti negativan utjecaj i promijeniti fokus. Moramo bolje organizirati vlastito vrijeme, moramo smanjiti stres, raditi na tome da razjasnimo koji su uopće faktori stresa u našem životu (i umanjiti ih). Micanjem obaveza, krivih ljudi, krivih mehanizama mi zapravo nailazimo na rješenje.

Ako želimo efektniji rad tvrtke, rješenje može biti u optimiziranju radnog procesa djelatnika, bolji fokus na zadatke. Bolji marketing često znači smanjiti područje oglašavanja i pristupanje nišnom načinu oglašavanja (samo malom broju ljudi, ne svima).

Kada se precizno izražavamo treba nam malo riječi. Kada ne znamo temu onda pretjerano govorimo. Kada želimo odlične rezultate, naš rad ne mora nužno biti težak niti velik u obimu. Često upravo ciljane akcije donose najveće rezultate.

Opet sve zavisi o tome da li smo usredotočeni na točne i bitne stvari ili vrludamo sa vlastitim fokusom?

U svijetu ometanja, ubrzanosti i prekomjernosti povucite ručnu kočnicu i smanjite nepotrebne stvari u svom životu. To bi vas itekako moglo dovesti na željeni put!

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved