Kolumna Sove: Početak svega

Iako sam bio nagrađivan za svoj literarni rad (kratke priče), dio tih radova (pjesme) nisu nikada vidjele svjetlo dana. Vidjela ih je Ona koja je i zaslužna za taj glitch u Matrixu. Ona je to potaknula. Ona je vjerovala u mene. Vidjela je da zbog Nje dišem. Čekao sam ju cijeli život, ta odluka i to raskršće bilo je najlakše u cijelom životu.

Ta odluka potaknula je mnoge druge. Odjednom je hrabrost bila standard. Poraz nije bio opcija. Otišao sam na drugi kraj Hrvatske sa CRT monitorom na vlaku. Imao sam dugu kosu, promijenio sam prezime Njoj u čast. Nikada ne želim život uzeti zdravo za gotovo. Zdravlje, život, obitelj, klinci, posao, ljubav, sve su to stvari koje me guraju naprijed. Zbog njih sam Srđan Hulak, glavom i bradom. Zato je svaka trica bitna. Svaka fotka i svaki video.

Imam svoje zašto u životu. Ostalo su samo detalji.

Oduvijek sam imao dobro pamćenje. Spojeno sa jasnom vizijom, ciljevima i motivacijom koja je urođena (gore opisane stvari) našao sam svoju dobitnu kombinaciju. Obožavam kopati, tražiti koncepte i primjenjivati ih. Usmjeravam se konstantno u smjeru usavršavanja svojeg djelovanja, kako poslovno tako i privatno. Iako bi volio jednom cijelu kolumnu odvojiti za koncepte moram priznati da mi se u zadnjih godinu dana puno koncepata preklapa i dešavaju se skokovi u raznim poljima.

S jedne strane čovjek mora učiti kakva su pravila igre, dobro ih proučiti i razumjeti. No onda, kako Bruce Lee kaže u Jeet Kune Do konceptu, moramo biti poput vode. Naučite sve vrste borilačkih vještina i onda ih zaboravite. Onda samo reagirajte na ono što je ispred vas. Jer pravila blokiraju i smetaju vašem napretku. Previše opterećuju um. Stišajte um. Um koji nije u miru loše radi. Razlikovati se samo možete tako da budete ono što jeste - vi.

Rad na sebi i aktivan rad na razumijevanju vlastita uma jedan je od najvažnijih stvari koje možete napraviti u vlastitom životu.

Um kontrolira sve vezano uz naš život. Kontrolira tijelo, emocije, naš napredak, naše stanje, naš imunitet, našu sreću...

No mnogi ljudi ne dođu daleko u svom napretku zbog toga što su istrenirali svoj um da bude raštiman. Rastresen. Pun distracija. Ali to je tako jer ste dopustili da vaša glava bude takva. Postajete dobri u onome što radite često. Zato spominjem u edukacijama dobre rutine. Jer ako je vaša rutina biti na mobitelu 6 ili 8 sati na dan biti ćete dobri u tome da nemate koncentraciju. Postati ćete ekspert u odvlačenju pažnje vlastitoj glavi od bitnih stvari. Nećete se moći fokusirati na ništa. Isto vrijedi i ako uložite vrijeme svaki dan gledate na "unutra" ne na "van".

Zapamtite: osjetila nam daju sliku svijeta oko nas ali ona su limitirana u shvaćanju i imaju urođene greške. Te vide samo na van. Za pogled unutra i razumijevanje sebe na dubljoj razini - kako radi naš um, naše tijelo, naše misli, naš imunitet - za to morate stati, umiriti um i naučiti gledati na unutra. Tu vam osjetila neće moći pomoći.

A što je unutra?

Svemir beskonačnosti.

 

 

 

Povratak na KOLUMNE

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved