Fotografija = priča

Koliko fotografija može ispričati? Puno. Kako? Na razne načine.

Fotografija je medij koji ima veze sa percepcijom. Pomoću nje možemo pričati priče. Znajući što želimo možemo to i napraviti.

Mali vizualni case-study ćemo napraviti tu i sada pomoću seta fotografija. Prije nekog vremena, imao sam priliku fotografirati jednu krasnu kuću za odmor. Uz pomoć Mudre Sove i e-booka koji sam napisao, vlasnik se odlučio za opremanje podruma sa dodatnim, zabavnim sadržajem. Ispalo je vrhunski. Kada želite guštanje uz pikado, stolni nogomet ili biljar, sve je tu. Kada sam došao tamo na fotografiranje bio sam oduševljen!

Zato sam se potrudio napraviti više vizualnih priča, pogledajte kako koja fotografija priča:

 

  1. Objektivna prezentacijska fotografija koja govori: "Kuća za odmor ima podrum u koji se dolazi stepeništem, ima biljarski stol, stol za stolni nogomet i frižider."

 

2. Fokusirana fotografija koja na suptilan način govori: "Na dispoziciji je biljarski  stol. Svaka partija počinje tu. Sa bijelom kuglom."

 

3. Pogled sa druge strane stola. Osim stola, primjete se i televizor i frižider ali i dalje je samo jedna objektivna, opisna fotografija sa malo interesantnijim prikazom.

 

4. Fotografija govori: "Dedicirani prostor za odmor i zabavu. Biljarski stol u lijepo osvjetljenoj prostoriji + slika na zidu. OK."

 

5. Fotografija kaže: "Biljar i piće = zabava. Ovdje se može propisno uživati!"

 

6. Poruka ovakve fotografije: "Biljar i piće za dvoje. Zabava i druženje = opuštanje. Ja sam na godišnjem i uživam!"

 

Što pričate svojim fotografijama? Koje su kvalitete? Koje su poruke koje šaljete? Šaljete ih svjesno ili nesvjesno?

I konačno - koristite li moć vrhunske i ciljane fotografije?

Mudra Sova, over and out.

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved