"Tražimo konobara za sljedeću sezonu" i Facebook oglasi

Ako ste proteklih godina pametno investirali u svoje poslovanje, u ljudske resurse i u marketing onda vrlo vjerojatno nemate problema s radnom snagom. Ako niste, nalazite se u istom problemu kao i mnogi poslodavci na Krku, pogotovo ugostitelji. Kako se bliži turistička sezona sve su manje šanse da se sva slobodna radna mjesta popune.

Ukoliko surađujete s Mudrom Sovom, za vas nema straha. Jer Sove za svaki problem rješenje imaju! Ovaj put su to Facebook oglasi! Već smo pisali u jednom blogu kako se oglasima targetira određeno područje i to prema interesima. Kao što oglas postavljate na otok Krk ako vaše poslovanje djeluje lokalno, tako ga možete u ciljanju zaposlenika postaviti na koju god lokaciju želite…

Primjer: naš stalni klijent, koji ima ugostiteljski objekt na Krku, za sljedeću sezonu predstavio nam je problem nedostatka radne snage. Odmah smo posegnuli za rješenjem. U komunikaciji s njim odabrali smo susjednu državu kao target. Otvorili smo novu kampanju putem „Facebook ads manager“ i postavili targetiranu zemlju, spol nismo birali jer nje bilo važno, godine također. Ono što je bilo presudno su interesi koje treba mudro postaviti. Možemo samo reći da je targetirana osoba morala zadovoljiti 3 interesa.

Laički rečeno: tražimo osobu u susjednoj zemlji koja traži posao u Hrvatskoj kao npr. kuhar!

Rezultat oglasa je bio 190 prijava! Svaki započeti razgovor koštao nas je 0,15€. Ostatak posla bio je na klijentu da detaljno iskomunicira sa svakim kandidatom!

Naravno da je preduvjet svemu da imate kvalitetnu i stabilnu Facebook stranicu za vaše poslovanje, ali o tome se brine Mudra Sova <3

Copyright 2019 MUDRA SOVA © All Rights Reserved